RotPot

Sanne Zwart is enkele jaren geleden gefascineerd geraakt in het ontwerp fermenteren.Ferme…wat? Fermenteren! Dat is een oude bereidingstechniek, waarbij gisten & bacteriën natuurlijk aanwezige suikers omzetten in milde zuren. Inmiddels is zij expert geworden, geeft workshops en heeft zij de RotPot op de markt gebracht. Dit is een doe-het-zelf kit waarmee je thuis de lekkerste, verse zuurkool, kimchi of boter mee kunt maken door middel van fermentatie.

Omdat bij dit proces van ‘edele rotting’ gas vrijkomt gebruik je een waterslot zodat er niet teveel druk op de pot komt te staan. Met de RotPot maak je als een echte thuislaborant de lekkerste producten met weinig middelen. Kijk, voel, ruik en proef hoe jouw zuurkool over tijd verandert tot een uniek en persoonlijk product.

Meer inhoudelijke informatie over Sanne en de RotPotten vind je op haar website www.keukenboeren.nl.

Bestellen? Ga naar onze bestelpagina.